bir tüp mü?

gamze’nin cümle kurabilmesini ve insanlığımıza tükürmesi gerekirken rica ederek ölmek istemediğini anlatmasını takdir ediyorum. ama neden kan, ilik, organ bağışı konusunda birinin ölüyor olmasına ihtiyacımız olduğunu anlamıyorum! anlamayacağım! hiç…

anlamayacağım bir sürü şey var benim tabii…

bir insan aynı durumda birçok başka insandan farklı olarak iyi yazabildiği için ilgi görüyor ve mesela sağlığına kavuşmak için ekstra bir şansa sahip olabiliyorsa, iyi yazabildiği için birçok insandan farklı olarak ayrıcalıklı bir şansla kitabının yayınlanmasında ne gibi bir sakınca olabilir?

ölmek istemiyorum, yazınca çektiği ilgiyi okunmak istiyorum diye yazınca neden görmesin?

birine iyi yazma hakkını sadece vasiyetini okuduğumuzda göstermemiz sizce de saçma değil mi? neden elde etme başarısını -hangi konuda olursa olsun- sadece büyük tepki görmekle elde edebilelim.

neden zaten olması gerekenler kendiliğinden, işleyişin düzeni içerisinde olmasın da mesela ozan güven’in özel ilgisini çekmek gereksin?

sağlıklı bireyler olarak periyodik biçimde kan verme alışkanlığı edinmemiz gerektiğini biri ölmek üzere olmadan bağıramaz mıyız? organ bağışının hayat kurtaracağının farkına varılması için illa çok yakınını kaybeden birinin organlarını bağışladığı insanların mutluluğunu üçüncü sayfada okumamız şart mı?

aman ne diyorum ben… rutin sağlık kontrollerini geçtim, dişleri dökülmeden dişçiye gitmeyen bir topluma ajitasyon yapmadan insanlığı anlatmak mümkün mü sanki?

yaşadığımız toplumun bireylerinin korunma ve gözetilmesine karşı sorumluluk duymak insan olmanın en büyük özelliklerinden biri değil, ben uyduruyorum bunu… di mi?

bu yüzden bir konuda aşırı ilgilenilmiş kampanyalar vs. olmadan herhangi bir destek ya da tepki göstermemiz mümkün değil... di mi?

aciz durumdayken bile ilgi çekebilmeliyiz ki aynı durumda olan “daha aciz”lerin elde edemediği desteğe ulaşabilelim.

keşke böyle olmasaydı. ilgi çekebilmek için uğraşmak yerine zaten olması gerektiği şekilde yardım alabilseydik her derdimizde. illa zeki, çevresi geniş, ya da ne bileyim eli kalem tutan insanlar olmamız gerekmeseydi.

diyeceğim o ki, gamze için bir tüp kan verelim tabii.

ama o istemeden!